úterý 1. dubna 2014

Easy peasy citronový jakože cheesecake s pomerančem


V Marks&Spencer byla sleva na sušenky (hurá!), takže kdo si žádné nekoupil, jistojistě prohloupil! No tak tolik k uměleckému úvodu ;) Dělají skvělé zázvorové sušenky, které se samozřejmě dají jíst i samotné, ale sušenka je prostě suchá, takže nejlepší je dát si jí s něčím, žejo. V lednici jsem měla ještě trochu lemon curd a kysanou smetanu, takže volba padla na variaci "cheesecaku" od Jamieho Olivera, 30 minut v kuchyni (Quick Raspberry and Lemon Cheesecake), on ho teda dělá ještě s oříškama, máslem a malinama, ale pořád ještě nejsem Maruška, takže místo malin je pomeranč a se zbytkem jsem se prostě a jednoduše nechtěla obtěžovat ;) I tak zmizel ze skleniček rychlostí blesku, což je asi tak doba, která je potřebná na jeho přípravu - tohle nemohlo dopadnout špatně.

Na 1 porci:

3-5 zázvorových sušenek podle velikosti
2 plátky pomeranče, překrojené napůl a zbavené slupky
2 lžíce lemon curd
2-3 lžíce zakysané smetany (nebo smetanového bílého jogurtu)
lžička moučkového cukru

Postup:

Tak postup poznáte už z fotky - sušenky trochu podrtíme (já mám paličku na mojito), zakysanou smetanu smícháme s cukrem, připravíme si plátek pomeranče. Do skleničky nebo pohárku vrstvíme sušenky-lemon curd-pomeranč-smetana a pak ještě jednou, tedy končíme smetanou. 
Tadáá, jíme ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat